VideoBulut Platformu canlı yayın ve isteğe bağlı video içeriklerinizi kodlamayı, depolamayı ve yayınlamayı sağlayan bu işlemleri bulut üzerinden ya da hibrit tabanlı olarak gerçekleştiren video işleme platformudur.
Uydudan, kameradan, mobil telefondan; canlı yayınları, kendi bilgisayarınızdan, uzakta depolama alanından; isteğe bağlı videolarınızı alıp, bulut gücünü kullanarak herhangi bir medya oynatıcı, işletim sistemi, cihaz veya web tarayıcısı tarafından görüntülenebilecek şekile dönüştürür.
VideoBulut Platformu, tv yayıncıları, video içerik üreticileri, müzik yayıncıları, haber portalleri, devlet kurumları, üniversiteler, eğitim kurumları; video ile ilgili işlem yapan her türlü yapıya hizmet verecek şekilde konumlanmıştır.
VideoBulut Platformu kullanıcılara; Hizmet Olarak Yazılım (Software as a service, SaaS) ve Hizmet Olarak Platform (Platform as a Service, PaaS) olarak hizmet vermektedir.
VideoBulut Platformu’nu internet üzerinden video yükleyip, yüklediği videoyu yayınlamak için kullanmak isteyen daha temel kullanıcılara, Hizmet Olarak Yazılım (Software as a service, SaaS) şeklinde hizmet vermektedir.
VideoBulut Platformu’nu Uygulama Programlama Arayüzü (Application Programming Interface, API) üzerinden kendi sistemleri ile entegre edip daha profesyonel kullanmak isteyen kullanıcılara Hizmet Olarak Platform (Platform as a Service, PaaS) şeklinde hizmet vermektedir.
VideoBulut Platformu kullanıcıların; yükleme, kodlama, çoklu DRM, reklam ekleme, depolama, yayınlama, istatistik, oynatıcı olmak üzere tüm ihtiyaçlarını uçtan uca karşılamaktadır.
Yine kullanıcılarımız, kendi ihtiyaçları doğrultusunda; sadece kodlama, kodlama ve depolama veya kodlama, depolama ve yayınlama olacak şekilde temel servislerimizi kullanabilmektedir.
Kullanıcılar, VideoBulut Platformu’nu kendileri için oluşturulmuş kullanıcı portali üzerinden kullanabilirler. https://portal.videobulut.com/signin adresini kullanarak, kullanıcı portaline erişebilirsiniz. E-posta adresinizi kullanarak, kullanıcı portalinde hesap yaratabilirsiniz.
VideoBulut Platformu’nu temel düzeyde kullanmak isteyen kullanıcılara hizmet vermek amacıyla oluşturulmuş, web arayüzüdür. https://portal.videobulut.com/signin adresini kullanarak, kullanıcı portaline erişebilirsiniz. E-posta adresinizi kullanarak, kullanıcı portalinde hesap yaratabilirsiniz.
VideoBulut Web Kullanıcı Portali’ni, masaüstü hızlı dosya yükleme aracını ya da Uygulama Programlama Arayüzü’nü kullanmaya başladığınızda, platforma erişim için API Anahtarını bulmanız gerekecektir. Portale ilk giriş yaptığınızda, API anahtarınız başarılı bir şekilde oluşturulacak ve VideoBulut kullanıcınıza atanacaktır. Bu anahtarı iyi korumanız gerekmektedir. API anahtarı, kullanıcınıza başkası tarafından erişimi kısıtlamak için kullanılır. Eğer, herhangi birinin kullanıcınızla işlem yaptığını düşünüyorsanız; lütfen bizimle iletişime geçiniz. API Anahtarınızı almak için, sisteme giriş yapın ve sağ üst köşedeki pencereden kullanıcı adınızı seçin. Bu sayfada API Anahtarınızı göreceksiniz. VideoBulut Platformu’nun API tarafını kullanıyorsanız, API isteklerinde kullanılmak üzere bu anahtarı yerel olarak kopyalamanız gerekmektedir.
Platform içinde yer alan bölgeler, sistemlerimizin bulunduğu çalışma merkezleridir. Platformu ilk kullanmaya başladığınızda, çalışma bölgesi olarak ana yayın merkezi Ankara seçili olarak gelmektedir. Sonrasında, çalışmak istediğiniz; size en yakın bölgeyi seçmeniz durumunda, dosya transfer işlemleriniz daha kısa sürecektir.
E-postanız ile kullanıcı portalimize giriş yapar yapmaz, 100 dakika kodlama, 100 MB depolama alanı ve 500 MB yayınlama kotasında sahip olursunuz. Ücretsiz kodlama kotalarınızı doldurduktan sonra, iletişim bilgilerinizi girerek ücretsiz 100 dakika daha kotanıza eklenmektedir. Ücretsiz kodlama dakikalarınız bittiğinde, kodlama işlemi gerçekleştiremezsiniz. Daha fazla kodlama, yayınlama ya da depolamaya ihtiyacınız var ise, kullanımınıza uygun olan yeni tekliflerimizden yararlanarak, hesabınızı yükseltebilirsiniz.
Şifrenizi unuttuysanız, aşağıdaki adımları izleyiniz:
-VideoBulut portaline https://portal.videobulut.com/signin linki ile gidiniz.
-“Hesabıma giriş yapamıyorum” bağlantısına tıklayınız.
-E-posta adresinizi giriniz ve “Sıfırlama linki gönder” butonuna tıklayınız.
-Gelen e-postadaki "Şifreyi Sıfırla" butonuna tıklayınız ve şifrenizi değiştiriniz.
Kullanıcı API Anahtarının son satırını, “Kullanıcı Ayarları” sayfasında (sağ üst köşedeki ikona tıklayınız) görüntüleyebilirsiniz.
İletişim bilgilerini girmek veya güncellemek için, soldaki ana menüden “Hesap” bölümüne tıklayınız. Hesap sayfasında iletişim bilgilerinizi doldurunuz ve “Tamamlandı” ya tıklayınız. İletişim bilgilerinizi girmeden önce şifre oluşturmanız gerekmektedir.
“Hesap” bölümündeki ‘Kullanıcılar’ penceresinden, hesabınıza alt kullanıcı ekleyebilir ya da daha önce eklediğiniz kullanıcıları silebilirsiniz.
Kullanıcı eklemek için “Kullanıcı Ekle” butonuna tıklayınız. Gelen menüde ilgili bilgileri doldurarak kullanıcı ekleyebilirsiniz. Kullanıcının eklenebilmesi için eklenen hesaba gönderilen e-posta üzerinden, kullanıcının hesabını aktif etmesi (aktivasyon linkine tıklayarak) gerekmektedir.
Var olan kullanıcıyı silmek için kullanıcının e-posta adresine tıklayınız. Bir sonraki ekranda ‘Kullanıcıyı Sil’ butonuna tıklayınız. Bu kullanıcıyı sildikten sonra, aynı e-posta adresini tekrar kullanamayacağınızı unutmayınız.
“Hesap” bölümündeki ‘Kullanıcılar’ penceresinden, hesabınızdaki alt kullanıcıların yetkilerini düzenleyebilirsiniz. Düzenlemek istediğiniz kullanıcının e-posta adresini tıklayınız. Düzenlemeyi yaptıktan sonra ‘Kullanıcı Güncelle’ butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu şekilde istediğiniz alt kullanıcınıza istediğiniz yetkiyi verebilirsiniz.
Sık sık tekrarlanan işler için zamandan tasarruf etmek amacıyla, önceden ayarlanmış ayarları gelen menülerden seçerek kullanabilirsiniz. Kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda var olan ayarları düzenleyebilir, yeni ön ayar olarak kendi hesabınıza kaydedebilirsiniz. Aynı zamanda, ihtiyaçlarınıza göre özel destek ekibimiz, hesabınız için özel ayarları tanımlayabilir. İstediğiniz ön ayarlamalar için, destek@videobulut.com adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Hesabınıza ilk girdiğinizde en üstte kullanım durumunuz ve kalan kotalar bar olarak gösterilmektedir.
Kullanıcılar video dosyalarını kullanıcı portalinde yer alan “İçerik Yükleme” bölümünden platforma yüklenebilir. Yüklemek istenen dosyalar kendi bilgisayarınızda ya da size ait uzak bir depolama alanında bulunabilir. Ya da içeriğinizi daha önceden VideoBulut Platformu’na yüklemiş olabilirsiniz.
Kullandığınız bilgisayarda bulunan dosyaları VideoBulut Platformu’na yüklemek istediğinizde; portale giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen İçerik Yükleme alanında Yerel tabına tıklayıp (Portal -> İçerik Yükle -> Yerel ), yüklenecek dosyayı kendi bilgisayarınızda ilgili yerden seçerek yükleyebilirsiniz.
Daha önceden VideoBulut Platformuna yüklendiğiniz içerikleri platforma tekrar yüklemeye gerek yoktur. Portale giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen İçerik Yükleme alanında VideoBulut tabına tıklayıp (Portal -> İçerik Yükle -> VideoBulut ), yüklenecek dosyayı ilgili alandan seçerek yükleyebilirsiniz.
Uzak depolama bulunan dosyaları VideoBulut Platformu’na yüklemek istediğinizde; portale giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen İçerik Yükleme alanında Uzaktan tabına tıklayıp (Portal -> İçerik Yükle -> Uzaktan), yüklenecek dosyayı uzak depolama alanında ilgili yerden seçerek yükleyebilirsiniz.
Uydudan, herhangi bir IP kaynağından alınacak bir kanal yada canlı yayın yapan kameradan alınacak yayınlarınızı VideoBulut Platformu’na yüklemek istediğinizde;
-Portale giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen İçerik Yükleme alanında Canlı tabına tıklayınız (Portal -> İçerik Yükle -> Canlı),
-Bu ekranda karşınıza gelen “Canlı Yayın Oluştur” butonuna tıklayınız.
-Oluşan canlı yayın linkine ( rtmp://ank01.videobulut.com/live/AAA8p274hXAA ) canlı yayını gönderdiğiniz kodlayıcıya giriniz.
-Sonra “Medyayı Al” butonuna tıklayınız, yayın yükleme ekranında görülecektir.
-Sorunla karşılaşmanız durumunda kendi kodlayıcınızın ayarları kontorl ediniz. Daha fazla destek için VideoBulut ekiplerinden destek alabilirsiniz.
Video yayıncılarının amacı; yayınladıkları medyanın, yaygın kullanılan çeşitli formatlarla uyumlu olmasını sağlamaktır. Video kodlaması, verilen video dosyalarının cihazla uyumlu bir formattan diğerine dönüştürülmesi işlemidir. Bu süreç, ayrıca; ‘Kodlama Dönüşümü” olarak da bilinir. Cep telefonlarımızda, tabletlerimizde ve bilgisayarlarımızda izlediğimiz tüm videolar, asıl kaynak videoyu, istenen çıktı biçimlerinde dönüştüren bazı kodlama işlemlerinden geçerek görüntülemektedir. Bunun nedeni, bir çok cihaz ve tarayıcı türünün yalnızca belirli video formatlarını desteklemesidir.
Video dosyaları çeşitli resim çerçeveleri, ses, altyazılar ve diğer verilerden oluşmaktadır. Her videonun toplam bit hızı, çerçeve hızı ve boyutları gibi farklı özellikleri vardır. Bütün bu bilgiler, sıkıştırılmış bir taşıyıcı dosyasına yazılmıştır. Sıkıştırılmış video dosyası, codec diye adlandırılan yazılım tarafından oluşturulmuştur. Sayısal videolar; .MOV, .FLV, .MP4, .OGG, .WMV, WebM formatlarında kodlanabilir, codecler; H264, VP6, ProRes türlerinden biri olabilir. Farklı cihazlar ve tarayıcılarda, farklı özellikler ve değişkenler vardır. Bir videoyu kodlarken, asıl format kaynağı, video kaynağında yapılmış herhangi bir kodlama işlemi ve çıktı formatları gibi bir kaç bilgiye ihtiyaç vardır. VideoBulut, videolarınızı istediğiniz çıktı biçimlerine verimli bir şekilde dönüştürmek için bu değişkenler üzerinde tam kontrol sağlar.
Kurumsal kodlama çözümü kurmak, BT donanımları, personel ve bakım maliyetlerine oldukça fazla yatırım gerektirmektedir. Bulut tabanlı kodlama ile;
-Kullandığınız kadar ödersiniz
-Personel maliyetlerinizi düşürürsünüz
-Yazılım ve donanıma yatırım yapmak zorunda kalmazsınız
-Bakım maliyetine para harcamazsınız
-Yeni codecler ve geliştirmelere yatırım yapmak zorunda kalmazsınız
Video ve müzik dosyalarında, her saniyede bir işlenen veri miktarına bit hızı (bitrate) adı verilir. Bir video veya ses dosyasının bit hızı değeri ne kadar yüksek olur ise, videonun görüntü kalitesi veya bir ses kalitesi de o kadar iyi olur. Eğer, yayıncı dosyanın çok küçük boyutlarda olmasını istiyor ise; bit hızı oranını düşük belirleyerek dosya boyutundan tasarruf etmiş olur.
Örneğin; 1080p çözünürlüğe sahip bir video dosyasının bit hızını 11390 kb/sn olarak ayarlarsanız, yüksek kaliteli bir video dosyası elde edersiniz. Videonun toplam uzunluğunu (süresini) 1 Saat 25 Dakika olarak düşünürsek, ortalama olarak 7 GB civarı bir video dosyasına sahip olursunuz.
Video dosyasının, dosya boyutundan tasarruf etmek isterseniz bit hızını 6124 kb/sn olarak ayarlayabilirsiniz. Bu şart altında ise yaklaşık olarak 4 GB lık bir video dosyası elde edersiniz. İki dosya arasında çok belirgin bir kalite farkı ortaya çıkacaktır.
Sabit Bit Hızı (Constant Bit Rate), video klibin tamamında bit hızını sabit tutan bir kodlama yöntemidir. Ses verisini; 128, 256, 320 kbps gibi sabit değerlerle kodlarken, Sabit Bit Hızı (CBR) tercih edilir; Değişken Bit Hızı (Variable Bit Rate) ile karşılaştırıldığında daha hızlıdır. Ama; video akışını kodlarken, Sabit Bit Hızı (CBR); genellikle karmaşık segmentler için yeterli veri tahsis edemez ve akış kalitesinin düşmesine sebep olduğu için, pek tercih edilen bir seçenek değildir.
Değişken Bit Hızı (VBR), medyanın bit hızını dinamik olarak arttırıp azaltabilen ve Sabit Bit Hızı’nda (CBR) olduğu gibi, benzer bit hızlarında da önemli ölçüde yüksek kalite sunan bir kodlama yöntemidir. VBR kodlamasının en önemli faydası; daha karmaşık dosya parçalarına ve daha düşük bit oranlarına ve daha basit bit parçalarına, daha yüksek bir bit hızı sunabilmesidir. Bu, size en iyi kalitede dosya boyutu sağlar. Dosyanın ortalama bit hızı, bit hızları eklenerek ve süreye bölünerek hesaplanır. Değişken Bit Hızı’nın dezavantajı; kodlama süresi uzundur ve modası geçmiş cihazlarla uyumlu olmayabilir.
Evet, aynı zamanda ses dosyalarını da kodlamaktadır.
Herkes tarafından görülmesi istenemeyen içeriklere (bir şirketin yeni ürün tanıtımı öncesi Pazar stratejilerini anlatan içerik, şirketin genel müdürünün çalışanlarına yaptığı konuşma, vb. ) belli şartları sağlayan izleyicilerin erişim sağlanmasına imkân tanıyan sistemler içerik koruma sistemleridir. Bu sistemler kullanılarak yayınlanan içerikler kimin tarafından, ne zaman, hangi cihazlarda, nasıl izlendi soruların cevap verebilmektedir.
Kullanıcılarımızın ihtiyaçları doğrultusunda, farklı seviyelerde ve yöntemlerle içerik koruma VideoBulut Platformu tarafından sağlanmaktadır. Aşağıdaki üç farklı seviyede İçerik Koruma Çözümleri desteklenmektedir.
-Temel Seviye; token tabanlı algoritmalar, yayın şifreleme, link erişim kontrolü,
-Orta Seviye; Gelişmiş Şifreleme Standardı (Advanced Encryption Standard),
-Gelişmiş Seviye; Play Ready, Widevine, Ortak Anahtarla Şifreleme, FairPlay
Kullandığınız pakete bağlı olmak üzere ayrıca İçerik Koruma Yönetimi için ücret ödenmemektedir.
Reklam ekleme özelliğini kullanabilmeniz için, size sağladığımız oynatıcıyı kullanmanız gereklidir. Kullanıcı portalinde, “Oynatıcı Ayarları” bölümüne gidiniz ve “Reklamlar” tabı altında yer alan farklı reklam seçeneklerinde gerekli tanımlamaları yaparak, “Değişiklikleri Kaydet” butonuna tıklayınız. Sonrasında “Oynatıcı Dosyalarını İndiriniz” butonuna tıklayarak, oynatıcıyı indirebilirsiniz. Web sayfanıza indirdiğiniz oynatıcıyı gömerek kullanmanız durumunda, “Reklam Ekleme” kullanıma hazırdır.
Google IMA ve Google VAST hesaplarınızı kullanarak, VideoBulut Platformu’ndan yayınlanan videolarınıza reklam ekleyebilirsiniz. Kullanıcı portalinde, “Oynatıcı Ayarları” bölümüne gidiniz ve “Reklamlar” tabı altında yer alan “Google IMA” veya “Google VAST” alanlarında gerekli tanımlamaları yaparak, “Değişikleri Kaydet” butonuna tıklayınız. Sonrasında, “Oynatıcı Dosyalarını İndiriniz” butonuna tıklayarak, oynatıcıyı indirebilirsiniz. Web sayfanıza indirdiğiniz oynatıcıyı gömerek kullanmanız durumunda; “Google IMA/VAST”, kullanıma hazırdır.
VideoBulut; Yayın Öncesi, Yayın Ortası veya Yayın Sonu reklam ekleme özelliklerini kullanarak, VideoBulut Platformu’ndan yayınlanan videolarınıza reklam ekleyebilirsiniz. Kullanıcı portalinde, “Oynatıcı Ayarları” bölümüne gidiniz ve “Reklamlar” tabı altında yer alan “Özel Reklamlar” alanlarında gerekli tanımlamaları yaparak, “Değişikleri Kaydet” butonuna tıklayınız. Sonrasında, “Oynatıcı Dosyalarını İndiriniz” butonuna tıklayarak, oynatıcıyı indirebilirsiniz. Web sayfanıza indirdiğiniz oynatıcıyı gömerek kullanmanız durumunda; “Google IMA/VAST”, kullanıma hazırdır.
VideoBulut Platformu; medya (video, ses, resim) dosyalarını, depolama seçeneği sunan bir hizmettir. Medya dosyalarınızı, hızlıca içeri yükleyebilir ve sunucularımızda depolayabilirsiniz. Sonrasında, dosyalarınızı istediğiniz zaman kodlayabilirsiniz. (Dosyalarınızın, silinme sürelerinin ayarlarını yapılandırmayı unutmayınız.)
Bulut teknolojisi günümüzde son teknoloji BT yaklaşımlarından biridir. Avantajları şu şekilde sıralanabilir:
-Her yerden çalışma
-Bakıma ihtiyaç duymama
-Kolay veri transferi
-Para tasarrufu
-Veri kaybı yaşamama
-Güvenlik
-Ücretsiz geliştirmeler
Video, ses ya da resim gibi medya dosyalarını depolayabilirsiniz. Diğer türden dosyaların depolanmak istenmesi durumunda, sistemimiz hata vermektedir.
Depolama seçeneği olan bir paket satın aldıysanız, paket depolama kotanıza bağlı olarak, veri saklayabilirsiniz. Depolama ücretlerini, fiyat bölümünden kontrol edebilirsiniz.
Portalin ‘Dosyalarım’ bölümünde, dosya türüne göre filtreleme yaparak (sisteme yüklenmiş ya da yayınlanmış) ya da API tarafını kullanarak sileceğiniz dosyayı seçip, ‘Dosyaları Sil’ seçeneğinden silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için, API dokümanını inceleyiniz.
Medya verilerinizi, depolama sunucularımızda göremeyiz. Medya verileriniz, veri dosyaları ve rastgele dosya adları ile depolanır. Medyalarınızın gizliliğinin sağlanması, platformumuzun en önemli özelliklerinden biridir.
Önemli yüksek sayıdaki depolama disklerimiz, RAID yapısında çalışmaktadır. Ayrıca, düzenli olarak verilerin yedeklenmesini sağlıyoruz. Veri Merkezi Standartları’na uygun tüm ihtiyaçları sağlıyoruz.
Medya dosyanızı portalden sistemin yüklerken, bağlantı sorunu yaşadığınızda, yüklemeyi yeniden başlatmanız gerekecektir. Medya dosyalarınızı yüklerken masaüstü uygulamamızı kullanıyorsanız; bağlantı yeniden geldiğinde işlem otomatik olarak devam edecektir.
Verileriniz, sizin seçiminizle farklı bölgelerde depolanır. Farklı veri dosyalarınız için farklı bölgeler kullanabilirsiniz.
Veri aktarımının hızlı olması için coğrafi olarak en yakın bölgeyi seçmenizi öneririz, ancak; isterseniz her kodlama işiniz için, bölgelerinizi de ayrı ayrı seçebilirsiniz.
Video yayınlama, bir video dosyasındaki verilerin internet üzerinden sürekli olarak kullanıcıya gönderildiği medya akışı çeşididir. Bir videonun, ana bilgisayara ya da kullanılan cihaza indirilmeden çevrimiçi görüntülenmesine izin verir.
Kullanıcı portaline giriş yaptıktan sonra, “İçerik Yükle” bölümü altında yer alan tab’ları kullanarak; kullandığınız bilgisayardan, daha önce VideoBulut yüklediğiniz dosyalardan, uzak erişimle başka bir depolama alanından ya da RTMP canlı yayın kaynağından içeriğinizi VideoBulut Platformu’na aktarabilirsiniz.
Evet, yayınlarınız çıktı seçiminize göre tüm cihazlarda çalışabilir. Hedef kitlenize göre kodlama ön ayarlarınızı belirleyebilirsiniz.
Canlı yayınınızı en kolay yapmanın yolu, VideoBulut mobil uygulamasını kullanarak yapmaktır. VideoBulut mobil uygulamasını, cihazınızın uygulama dükkanından indirebilirsiniz. Mobil uygulamanıza, API anahtar bilgilerini girerek kullanmaya başlayabilirsiniz. VideoBulut mobil uygulamasını açıp, mobil uygulamadaki kamera ile canlı yayını çektiğinizde; canlı yayın, size ait kullanıcı hesabı üzerinden yayınlanacaktır.
İkinci olarak, canlı yayını herhangi bir kameradan RTMP olarak yayınlamaya başladıktan sonra, kullanıcı portali içindeki canlı yayın tabında bu linki çağırıp VideoBulut üzerinden canlı yayın yapabilirsiniz. Aynı işlemi API kullanarak, daha profesyonel şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Canlı akışınızı portalimizdeki “İş Listesi” bölümü’nden başlatıp, durdurabilirsiniz.
Evet, kodlanmış medya türünüze göre (oynatıcı ile veya oynatıcısız) bağlantı linkleriyle kolayca paylaşabilir, tüm cihazlarda izletebilirsiniz.
Eski yayınlarınızı, “Dosyalarım” bölümünden “Yayınlanan İçerikler”in altında veya “İş Listesi” bölümünden bulabilirsiniz. İçerik dosyalarınızın depolama alanınızdan tercihlerinize göre silinip silinmemesi için, son kullanma tarihlerine bakmanız gerekmektedir.
Bu, ayarlarınıza bağlıdır; eğer, dosya akışlarınızı herkese açık olarak paylaşırsanız, içeriğiniz bu seçeneğe göre herkes tarafından görülebilir. Eğer, DRM seçeneklerimizi kullanacaksanız; sadece belirlediğiniz yetkili kişiler içeriğinize ulaşabilmektedir.
VideoBulut İstatistiği, içeriklerinizle ilgili yaptığınız her türlü işlemin; kodlama, depolama ve yayınlama bilgilerini sunan bir bilgi sistemidir. Kodlama ve depolama istatistikleri, sistem üzerinde yaptığınız işlemlerden toplanarak sağlanmaktadır. Yayınlama istatistik bilgileri, İçerik Dağıtım Ağı (Content Distribution Network - CDN) üzerinden sağlanan veriler kullanılarak sağlanmaktadır. Daha detaylı yayınlama bilgileri için, kullanıcı portali üzerinden video oynatıcımızı indirerek kullanmanız gerekmektedir.
Kullanıcı portali altında, “İstatistikler” bölümünden yaptığınız tüm işlemlerin; kodlama, depolama ve yayınlama istatistiklerine ulaşabilirsiniz. Görmek istediğiniz dosyaları, ‘Dosya Adı’ veya istediğiniz farklı filtre seçeneklerini kullanarak bulabilirsiniz.
Daha detaylı yayınlama istatistik bilgilerini almak için size sunulan video oynatıcıda, “TTVideoBulut Analitikleri” kullanabilirsiniz. Öncelikle, kullanıcı portalinde “Oynatıcı Ayarları” bölümüne gidiniz ve “Analitikler” tabı altında ‘TTVideoBulut Analitikleri’ seçiniz. “Değişikleri Kaydet” butonuna tıklayınız, sonrasında “Oynatıcı Dosyalarını İndir” butonuna tıklayarak oynatıcıyı indirebilirsiniz. Web sayfanıza indirdiğiniz oynatıcıyı gömerek kullanmanız durumunda, TTVideoBulut Analitikleri kullanıma hazırdır.
Size sunulan video oynatıcıda “Google Analitikleri” kullanabilirsiniz. Öncelikle, kullanıcı portalinde “Oynatıcı Ayarları” bölümüne gidiniz ve “Analitik” tabı altında ‘Google Analitikleri’ seçiniz. “Değişikleri Kaydet” butonuna tıklayınız, sonrasında “Oynatıcı Dosyalarını İndir” butonuna tıklayarak oynatıcıyı indirebilirsiniz. Web sayfanıza indirdiğiniz oynatıcıyı gömerek kullanmanız durumunda, “Google Analitikleri’ kullanıma hazırdır.
Hayır, kullanıcılarımız için tamamen ücretsiz bir hizmettir.
HTTPS (Secure Hypertext Transfer Protocol) Protokolü ile dosyalarınızın aktarımının güvenliği sağlanmaktadır.
Dosyalarınıza, portaldeki ‘Dosyalarım’ ya da API’dan ‘Dosyaları Al’ seçeneklerinden kolayca erişebilirsiniz.
Evet, platformumuzun gizlilik modeli, AB veri gizliliği yönetmeliklerine uymaktadır.
Yaklaşık tüm formatlar VideoBulut tarafından desteklenmektedir. VideoBulut tarafından en çok kullanılan formatlar şunlardır: “asf”, “avi”, “dat”, “ifo”, “mac”, “mkv”, “mpeg”, “mpg”, “mp4”, “mpgv”, “mpv”, “m1v”, “m2v”, “mp2”, “mov”, “wmv”, “qt”, “rm”, “rmvb”, “ogm”, “ogg”, “ts”, “vob”.
“mp3”, “wma”, “ra”, “flac”, “mka”, “ac3”, “dts”, “ape”, “wav”, “aiff”, “aifc” ,“iff”, “paf”, “sd2”, “w64”, “pvf”, “xi”, “sds”, “avr”
VideoBulut; HLS, DASH, MP4, 3GP’yi desteklemektedir.
VideoBulut, JSON ve XML biçimlendirme dillerini destekleyen MS WCF ve Web API REST hizmetlerine sahiptir. HTTP istekleri gönderebilecek dilleri desteklemekteyiz. C++, C#, Java, VBasic, JavaScript, Python, PHP vb.
API dökümanlarını inceleyebilir, kullanıcılar için farklı programlama dillerinde yazılmış olan örnekleri bulabilirsiniz.
“tif”,“tiff”,“gif”,“jpeg”,“jpg”,“jif”,“jp2”,“jpx”,“j2k”,“j2c”,“fpx”,“pcd”,“png”,“apng”,“yuv”, “img”,“als”,“pix”.
Herhangi bir formattaki dosyayı platformumuza yüklemekte sorun yaşıyorsanız, destek@videobulut.com adresi üzerinden bizimle iletişime geçiniz.
Çıktı panelinin altındaki çıktı ikonunu tıklayınız. Ayarlamalardan sonra aşağıdaki metin kutusuna bir isim yazınız ve “Farklı Kaydet”e tıklayınız. Kaydettikten sonra, hazırladığınız ayarları, ‘Ön Ayarlarım’ bölümünün altındaki “Ön Ayar” listesinde görebilirsiniz.
İşleme başlamadıysanız, medyayı yükledikten sonra içeriğinizin ayrıntılarını “İçerik Yükle” sayfasında görebilirsiniz.
-Medya dosyasının boyutu
-Yükleme süresi
-Yükleme hızı
-Akışların listesi
İşlem sırasında ya da işlem sonrasında “İş Listesi”ne gidiniz:
-Girdi detaylarını görmek istiyorsanız, listeden işe tıklayınız.
-Gelişmiş İş’ e tıklayarak JSON ve XML detaylarını görebilirsiniz.
-Girdi bilgilerini, Girdiler dokümanının altında bulabilirsiniz.
Hayır, beklemek zorunda değilsiniz. ‘Kodlamayı Başlat’a tıkladıktan sonra, kodlama işlemleri sırayla sistem tarafından gerçekleştirilir.
Masaüstü yükleyici ile medya dosyalarınızı daha hızlı platformumuza yükleyebilirsiniz. Sitemizden masaüstü uygulaması dokümanına bakabilirsiniz. https://www.videobulut.com
Masaüstü uygulamamızı kullanarak toplu video yükleme yapabilirsiniz. Sitemizden masaüstü uygulaması dokümanına bakabilirsiniz. https://www.videobulut.com
Her paketin farklı bir yükleme limiti bulunmaktadır. Yükleme limitinizi yükseltmek için bir üst paketi satın almanız gerekmektedir ve böylece, yüklemeye devam edebilirsiniz. Daha fazla bilgi için web sitemize bakabilirsiniz. https://www.videobulut.com/paket/
Bitmiş işler için size bildirim gelmektedir. Kodlama sayfasında bildirim kurmak için, bildirim ikonuna (zil ikonu) tıklayınız.
Açılan pencereye e-posta adresini veya HTTP adresini giriniz.
-Bildirim, XML ve JSON belgesi şeklinde olacaktır. İstediğiniz formatı seçerek işaretleyiniz.
-Bildirimin ne zaman gönderildiğini ‘Sonlandı’ durumundan kontrol edebilirsiniz.
-Kaydetmek için ‘Bildir’ butonuna tıklayınız.
Platform işlemlerinizin bildirimlerini, API’da etkinleştirilmiş olarak da oluşturabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için, API dokümanımızın “Bildirim” bölümüne bakınız.
Tamamlanmış işlerinizi, hem portalde hem de API tarafında görebilirsiniz. Portalde “İş Listesi” bölümünü kullanabilirsiniz. İş Listesi’nde bitmiş işleri görebilirsiniz. Bitmiş işlerin tamamını görebilmek için, İş Durumu listesinden, “Tamamlanmış” seçeneğine tıklayınız. Belirli sürelerde bitmiş işleri seçebilmeniz için, tarih aralığı seçenekleri de bulunmaktadır. API tarafında, “İş Listesini Getir”i kullanabilirsiniz.
İşiniz tamamlandıktan sonra, size bir e-posta gönderilecektir. Ayrıca, tüm işlerinizi İş Listesi bölümünden de görebilirsiniz. Detaylar için “İş”e tıklayınız.
HLS
FLASH
SMOOTH
MP2TS
MP4
MPEG-DASH
H263
H264
HEVC
MPEG4
3GP
WMV / VC-1
VP6/VP8/VP9
MJPEG
WMA
Ses Çıktı Formatları:
AAC
MP3
AC3
VORBIS
FLAC
ALAC
PCM
WebVTT (HLS, DASH, HSS için)
MovText (MP4 için)
Evet, işinizi tamamladıktan sonra size gönderilen e-postadaki link üzerinden kolayca indirebilirsiniz.
Girdi ve çıktılarınızı sizin seçtiğiniz süreye bağlı olarak tutuyoruz; ancak, varsayılan silinme süresi 24 saattir. Kodlama yaparken içeriklerin son kullanma tarihlerini seçmezseniz; sistem, dosyaları 24 saat sonra siler.
Evet; Azure, Amazon S3, Rackspace ve Dropbox da dahil olmak üzere, birçok Bulut Hizmeti’ni desteklemekteyiz.